fbpx

Glossa Podcast 004 – ZNANJE JE IMPERATIV! Gošća Maja Nišević

Da li ste se nekada zapitali šta se dešava sa vašim ličnim podacima na internetu? I šta su to Big Data analitike? Na koji način virtuleni svijet i njegova “pravila” utiču na našu realnost i naš svakodnevni život?

Gošća našeg novog Glossa podkasta je Maja Niševic, pravnica i istraživač na Univerzitetu u Veroni i jedna od rijetkih koja se bavi tehnologijama u okviru pravnih nauka u evropskoj akademiji! Naučna oblast kojom se bavi je zaštita podataka u okviru Big Data analitike. To znači da se bavi našom realnošću u kontekstu virtuelnog svijeta! Cilj ovog vrlo poučnog razgovora je da što jednostavnije prikažemo realnost na internetu, pa smo se dotakli različitih bitnih tema – od obezbjeđivanja ličnih podataka na internetu do Blockchain tehnologije, kriptotržišta i predviđanja u oblasti Big Data analitike.

Ovaj serijal pružiće priliku da učimo slušajući intervjue i inspirativne govore stručnjaka i fascinantnih ljudi za koje možda i nikad niste čuli. Pokušaćemo da dekonstruišemo šta ih to čini uspješnim, koje mentalne modele koriste kako bi svoj posao uradili najbolje i življeli ispunjen život.

Imate pitanja na temu bloga ili učenja njemačkog jezika? Slobodno nam pišite. Rado ćemo izdvojiti vrijeme da vam pomognemo.