fbpx

Njemački jezik za školarce – Riješi sve probleme koje ti zadaje njemački!

Vaša djeca imaju poteškoće u učenju njemačkog jezika? Ili jednostavno želite da dijete nauči njemački - jedan od najvažnijih svjetskih jezika?

Koji god razlog imali u vezi sa njemačkim jezikom, sa Glossa kursevima ćete svojoj djeci otvoriti put ka uspjehu.

Pitate se zašto?

Kursevi njemačkog jezika u Glossa-centru su prilagođeni današnjim potrebama naših najmlađih polaznika i kao takvi rješavaju mnoge probleme sa kojima se djeca mogu sresti tokom obrazovanja. Objasnićemo i zašto.

Ako djeca imaju strah od komunikacije na njemačkom jeziku...

Naši stručni nastavnici će se pobrinuti da izgrade potrebno samopouzdanje kod djeteta, te da ga ohrabre i prevaziđu sve potrebne barijere. Djeca će da nauče da komuniciraju na njemačkom jeziku kroz govor, slušanje, čitanje i pisanje. I najvažnije od svega – to znanje će da primjenjuju kada god im to bude potrebno. Pratiće ih osjećaj kao kada govore maternji jezik.

Ako djeca trebaju da poboljšaju ocjenu u školi...

Na Glossa kursevima djeca stiču sva potrebna znanja iz njemačkog jezika, skladno svom uzrastu i nivou učenja, te se osposobljavaju da sa tim znanjem komuniciraju. Ovakav pristup, koji je pod stalnim nadzorom naših eksperata za nastavu, otvara vrata dodatnom uspjehu u učenju njemačkog jezika ali i drugih predmeta u školi. Već nakon prvih časova na Glossa kursevima djeca stiču znanja i kompetencije koje im pomažu dalje u školskoj nastavi.

Zašto kurs njemačkog jezika u Glossi?

Osnovnih 5 razloga koje vam navodimo smatramo direktno povezanim sa uspjehom djeteta na polju obrazovanja u 21. vijeku:

  1. Glossa kurs njemačkog je investicija u napredak vašeg djeteta na nekoliko bitnih polja: učenje jezika, samostalnost u radu, kompetencije za uspješno usvajanje znanja.
  2. Tim nastavnika i ekspertskog tima za nadzor kvaliteta nastave se brine o uspješnom transferu znanja do vaše djece.
  3. Garancija kvaliteta nastave i transparentno praćenje napretka vašeg djeteta, te izvještavanje putem sastanaka, konsultacija i izvještaja iz digitalnog dnevnika.
  4. Strategije, tehnike i metode modernog učenja više nisu bauk! Djeca će ih savladati na Glossa kursu.
  5. Fleksibilnost i rasterećenost – poštujemo posvećenost vaše djece drugim obavezama i nudimo kurs koji im sigurno neće biti opterećenje!
Odlično! A za koje uzraste je ovaj kurs?

Nastava je odvojena u grupama skladno uzrastu i predznanju koje definišemo besplatnim ulaznim testom. Aktuelne grupe su namijenjene uzrastima od 6. razreda osnovne, pa sve do 1. razreda srednje škole.

Koje su dodatne prednosti za djecu i roditelje?

Glossa kursu njemačkog jezika djeca mogu da se pridruže u bilo kojem trenutku. Trajanje kursa je do kraja školske godina, a konačna cijena je formirana po održanom času u trajanju od 45 minuta koji košta samo 5,5 KM. 

Probudili smo vaše interesovanje? Prijavite se ili zakažite dodatne besplatne konsultacije putem formulara u produžetku: