fbpx

Obavještenje o korekciji cijene usluge kurs njemačkog jezika za djecu

Dragi roditelji,

Prije svega želimo da Vam se zahvalimo na dosadašnjem pruženom povjerenju i saradnji tokom proteklih 10 godina postojanja Glossa – centra za njemački jezik. Upravo je Vaše ukazano povjerenje za nas predstavljalo i predstavlja veliku motivaciju u našem radu i razvoju, zbog čega smo iskreno zahvalni.

U proteklih 10 godina tim Glossa – centra za nejmački jezik je intenzivno radio na razvoju i unapređenju nastavnih i poslovnih procesa, usavršavanju svih kadrovskih struktura, uključujući nastavne i pedagoške, razvoju sistema za nastavu na daljinu i naravno unapređenju kvaliteta nastave u učionici.

Sve to radimo sa jednim velikim i za nas najvažnijim ciljem – da Vašoj djeci pružimo kvalitetnu nastavu njemačkog jezika, kao i znanja, kompetencije i vještine ključne za uspjeh u 21. vijeku.

Neophodan uslov za ostvarenje gore pomenutog su stalni procesi koje sprovodimo sa velikim ulaganjem resursa tokom svih ovih godina, a u nastavku Vam navodimo samo neke od njih:

– Usavršavamo na stotine zaposlenih nastavnika širom Glossa mreže iz oblasti metodike nastave, pedagogije i psihologije na internim i eksternim programima stručnog usavršavanja;

– Održavamo postojeće i u kontinuitetu uvodimo nove i više standarde kvaliteta u svim segmentima našeg rada, zbog Vaše djece i Vas;

– Intenzivno ulažemo u sve segmente poslovanja kako bismo opravdali akreditaciju Goethe-Instituta, kao jedini akreditovani Centar za njemački jezik u ovom dijelu Evrope sve ove godine;

Ulažemo u kreiranje novih natavnih sadržaja, produkata, planova i programa. Glossa Online sistem za učenje na daljinu, Glossa Sommer ljetna škola njemačkog jezika, inovativni pristupi i metode u nastavi, kreiranje novih nastavnih sadržaja samo neki od rezultata našeg rada dostupnih direktno Vašoj djeci kroz nastavu njemačkog jezika;

– Sve ove godine posjedujemo naš stručni tim koji čini Pedagoški odjel Glossa-centra. Ovaj tim kontinuirano prati napredak Vaše djece i shodno tome osigurava njihov napradak;

– Uvodimo dodatne vrijednosti koje izlaze izvan okvira učenja njemačkog jezika, a Vašoj djeci služe kao podsticaj za napredak. Tematske radionice, alati za učenje na daljinu i povećanje medijske i tenološke pismenosti, savladavanje tehnika učenja navodimo kao primjer.

– Kreirali smo webshop (online prodavnicu) i njime, pored ostaloga, omogućili i odgođeno plaćanje u 6 rata.

Ulaganje u naše zaposlene podrazumijeva i povećanje njihovih finansijskih primanja.

Naveli smo samo nekoliko segmenata koji u procesu našeg rada sve ove godine zahtijevaju velika ulaganja, a duboko vjerujemo da ste i Vi prepoznali njihov značaj, obzirom da su Vaša djeca redovni polaznici kurseva u našim učionicama ili online

Protekla godina je donijela mnoge izazove u svijetu, pa tako i kod nas. Neki od tih izazova su povezani i sa povećanjem cijena, koje direktno utiče i na poslovanje Glossa-centra.

Povećana su obavezni finansijski izdaci prema državnim institucijama, a povećana su i primanja naših zaposlenih koji su svih ovih godina predano radili.

Obzirom da je naš kvalitet atribut koji prije svega zbog Vaše djece nikada ne želimo da dovodimo u pitanje, jer je to i dio naše odgovornosti, primorani smo da poduzmemo prve korake u pravcu korekcije cijene naše usluge – kurs njemačkog jezika za djecu – iako to nismo učinili niti jednom u proteklih 10 godina.

Sa datumom 1.1.2022. cijena jednog časa u okviru kursa njemačkog jezika za djecu će da iznosi 5,50 KM umjesto dotadašnjih 5 KM. Dakle, u pitanju je korekcija cijene u iznosu od 0,50 KM po jednom času. Za primjer: Ukoliko je kurs Vašeg djeteta do tada koštao 180 KM, njegova nova cijena će da iznosi 198 KM. Ukoliko je kurs Vašeg djetete do tada koštao 360 KM, njegova nova cijena će da iznosi 396 KM.

Sve prednosti i benefiti koji su do sada bili dostupni Vašoj djeci i Vama kao klijentima i dalje ostaju na snazi, a tu uključujemo i mogućnost plaćanja u ratama.

Nadamo se Vašem razumijevanju i podršci, jer je naš cilj da ovim korakom i dalje osiguramo kvalitet i vrijednosti koje smo do sada sa velikom posvećenošću integrisali u sve oblasti našeg rada.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili potrebu za podrškom, budite slobodni da nam se javite putem elektronske pošte na adresu administracija@glossa.ba ili putem telefona na broj 051/961-361 ili 066/185-988.

Još jednom se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju. Nadamo se Vašem razumijevanju, te se iskreno radujemo budućoj saradnji.

S poštovanjem,

Uprava Glossa – centra za njemački jezik

Mjesto i datum: Banja Luka, 28.12.2021.