2024: Godina novih početaka i pristupa u učenju njemačkog jezika

Korisni članci

Neka 2024. godina bude Vaš novi početak – Dobro došli u novu eru učenja njemačkog jezika u Glossa – centru za njemački jezik!

Dragi ljubitelji njemačkog jezika, svi Vi koji težite ličnom i profesionalnom razvoju, koji želite da brzo i efikasno naučite njemački jezik i dobijete mnogo više od toga!

Ja sam Adriana Švraka, direktorica Glossa-centra, i sa velikim uzbuđenjem Vam predstavljam našu najnoviju inovaciju u učenju njemačkog jezika. U 2024. godini, uvodimo revolucionarni pristup učenju jezika koji kombinuje najnoviju tehnologiju vještačke inteligencije (AI) sa stručnim vodstvom naših nastavnika, sve to na onlajn kursu njemačkog jezika i/ili uživo, u interaktivnom okruženju.

Učenje njemačkog jezika prilagođeno svima

Bez obzira na Vaše godine, zanimanje ili prethodno znanje, naši kursevi su dizajnirani da odgovore na vaše specifične potrebe:

Za djecu i mlade svih uzrasta:

 1. Za najmlađe: Učenje kroz igru, zabavu i gejmifikaciju. Naši AI alati i iskusni nastavnici čine učenje njemačkog jezika uzbudljivim i interaktivnim iskustvom, prilagođenim mlađem uzrastu.
 2. Za srednjoškolce: Pružamo podršku u školskom učenju, pripremama za ispite, kao i u planiranju studija u inostranstvu. Naši kursevi su dizajnirani da pomognu Vašoj djeci da se izraze, razumiju i komuniciraju na njemačkom jeziku sa samopouzdanjem.
 3. Za studente: Razvijamo jezičke vještine potrebne za akademski i profesionalni razvoj. Naši kursevi su fokusirani na praktičnu primjenu jezika u stvarnim životnim i profesionalnim situacijama.

Zašto izabrati Glossa-centar za Vašu Djecu?

 • Prilagođeno učenje: Svako dijete je jedinstveno, a naši kursevi za djecu su dizajnirani da odgovore na individualne potrebe i stilove učenja.
 • Interaktivno i zabavno: Kombinacija AI tehnologije i stručnog vodstva čini učenje njemačkog jezika zabavnim i motivišućim.
 • Razvoj ključnih vještina: Osim jezičkih veština, Vaša djeca će razvijati kreativnost, kritičko mišljenje i sposobnost saradnje, pripremajući ih za izazove budućnosti.
 • Onlajn, fleksibilno i pristupačno: Učenje se odvija onlajn, što omogućava fleksibilnost i uštedu vremena, a istovremeno pruža visokokvalitetno obrazovanje.

Prilagođeni kursevi za svako zanimanje

 1. Za profesionalce: Naučite njemački jezik uz Glossa Business kurseve koji će Vam pomoći u međunarodnoj saradnji i poslovnim prilikama.
 2. Za zanatlije i radnike: Savladajte praktične jezičke vještine koje će Vam olakšati komunikaciju u Vašem radnom okruženju.
 3. Za roditelje i odrasle: Ovladajte njemačkim jezikom za svakodnevnu upotrebu, putovanja ili kao podršku Vašoj djeci u njihovom obrazovanju.
 4. Za roditelje, bake i deke: Nikad nije kasno da naučite njemački jezik, ovo su razlozi zašto treba da ga naučite:
 • Komunikacija sa porodicom: Ako imate porodicu ili prijatelje na njemačkom govornom području, ovo je sjajna prilika da poboljšate komunikaciju s njima.
 • Putovanja: Pripremite se za putovanja i istraživanje njemačkih govornih zemalja sa većim samopouzdanjem u jezičkim vještinama.
 • Lično obogaćivanje: Učenje novog jezika je sjajan način da ostanete mentalno aktivni i otvorite se novim iskustvima.

Kako će izgledati Vaše jezičko putovanje?

Zamislite da učite njemački jezik iz udobnosti svog doma, a da ipak imate osećaj kao da ste u učionici sa svojim nastavnikom, drugarima i kolegama sa kursa. Evo kako to izgleda:

 1. Za početnike (A1, A2): Ako tek počinjete, AI će vam pomoći da savladate osnove jezika kroz zabavne igre, gejmifikaciju i dijaloge. Na primjer, možete učiti osnovne fraze i riječi kroz interaktivne kvizove koje AI prilagođava Vašem tempu učenja, uz stalno prisustvo i vođenje vašeg stručnog nastavnika.
 2. Srednji nivoi (B1, B2): Ovdje AI postaje Vaš lični jezički trener. Pomoći će Vam da razvijate vještine razgovora, čitanja i pisanja kroz razne scenarije, kao što su simulacije putovanja ili poslovnih sastanaka, uz neprekidno vođenje Vašeg nastavnika.
 3. Napredni nivoi (C1, C2): Za one koji žele da usavrše jezik, AI alati će Vam pružiti izazove poput analize naprednih tekstova ili učestvovanja u kompleksnim diskusijama na njemačkom jeziku, uz konstantno usmjeravanje i podršku Vašeg nastavnika.

Kako ćete razviti ključne vještine za 21. vijek?

Naši kursevi su dizajnirani da Vas opreme vještinama koje su ključne u današnjem svijetu:

Kolaborativnost: Naučite kako da efikasno radite u timu, čak i onlajn, kroz grupne projekte i diskusije.

Kreativnost: Razvijajte svoje kreativne sposobnosti kroz jezik, na primjer, kreiranjem priča ili projekata.

Komunikacija: Naučite kako da jasno i efikasno komunicirate u različitim kontekstima, od formalnih prezentacija do svakodnevnih razgovora.

Kritičko mišljenje: Razvijajte sposobnost analize i kritičkog razmišljanja kroz jezičke izazove, kao što su razumijevanje složenih tekstova ili rješavanje problema.

Kako ćemo trenirati vještine da savladate jezik na ciljanim nivoima od A1 do C2?

Svaki nivo našeg kursa je prilika da napredujete:

Recepcija: Razvićete sposobnost razumjevanja usmenog i pisanog jezika kroz slušanje i čitanje.

Produkcija: Naučićete kako da se izražavate jasno i precizno, bilo da pišete esej ili vodite razgovor.

Interakcija: Vježbaćete vještine komunikacije u realnim situacijama, kao što su onlajn diskusije ili simulirani razgovori.

Medijacija: Naučićete kako da premošćavate jezičke i kulturne barijere, na primjer, prevođenjem ili objašnjavanjem ideja iz jednog jezika na drugi.

Kako ćete položiti Goethe-ispit?

Sa našim onlajn kursevima njemačkog jezika, priprema za Goethe-ispite postaje efikasna i uspješna. Naši polaznici su opremljeni znanjem i vještinama neophodnim da briljiraju na ispitima.

Budite pioniri u brzom i efikasnom učenju!

Pridružite se našoj onlajn revoluciji u učenju jezika. Uštedite vrijeme i novac, a istovremeno brzo napredujte u znanju jezika i vještinama. Budite među prvima koji će iskusiti ovaj novi, efikasan način učenja.

Prijavite se sada za probni čas ili aplicirajte za našu stipendiju na jednostavan način OVDJE. Ne propustite priliku da budete dio budućnost jezičkog obrazovanja!

O autoru

Adriana Švraka, direktor Glossa – centra za njemački jezik. Osnovno i srednje obrazovanje je stekla u inostranstvu, a visoko na Univerzitetu u Banjoj Luci. Pohađa MBA studije za izvršni nivo i top menadžere u Beogradu.

Predavala je dug niz godina u raznim obrazovnim institucijama. Trener je i multiplikator Goethe-Instituta za stručna usavršavanja. Obučila je na stotine nastavnika širom svijeta. Od 2003. se bavi metodikom i didaktikom vaspitno- obrazovnih procesa. Od 2009. razvija planove i programe za offline nastavu i razne formate nastave na daljinu (online učenje). Od 2020. godine se intenzivno bavi implementacijom Web3 tehnologija i vještačke inteligencije u obrazovne planove i programe kao i sam proces učenja.

Imate pitanja ili komentar na blog? Javite nam se za pitanja ili konsultacije u produžetku:

Podjelite članak:

Potrebna Vam je podrška i konsultacije?

Kontaktirajte nas i transparentno predstavite svoje izazove u učenju njemačkog jezika. Naš tim će Vam pomoći da se usmerite na pravi način i ostvarite najbolji napredak.

Uvek smo vam na raspolaganju!

Kako vam možemo pomoći?