6 činjenica o online nastavi – Glossa vlog

Vlog

U ovom Glossa vlogu, Adriana Švraka otvara veliko pitanje današnjice – online nastava! Kao profesor njemačkog jezika i književnosti, direktor Glossa – centra za njemački jezik, multiplikator Goethe-Instituta i višegodišnji edukator, Adriana na osnovu svog bogatog iskustva daje pogled i najvažnije smjernice za 6 značajnih tema kad je u pitanju učenje na daljinu.

1. Zašto nam je potrebna nova kultura obrazovanja i šta ona podrazumijeva?
2. Ko su protagonisti školske nastave?
3. Efikasna tehnologija
4. Uloga nastavnika
5. Priprema online-nastave
6. Hibridno učenje

Diskutujući o ovim važnim pitanjima dobijamo uvid u to kako bi trebalo da izgleda online-nastava, koji su najveći izazovi i novine koji nas očekuju kao i korisni savjeti kako da što uspješnije implementiramo nastavu na daljinu u obrazovni proces.

Vrijeme iza nas je donijelo mnogo izazova ali i pružilo priliku da promišljamo načine kako da budemo bolji i fleksibilniji.

Pridružite nam se u želji da širimo znanje i iskustvo, otvaramo važna pitanja i mijenjamo se.

Pratite nas na Glossa kanalima da zajedno rastemo u znanju!

Imate pitanja na temu bloga ili učenja njemačkog jezika? Slobodno nam pišite. Rado ćemo izdvojiti vrijeme da vam pomognemo.

Podjelite članak:

Potrebna Vam je podrška i konsultacije?

Kontaktirajte nas i transparentno predstavite svoje izazove u učenju njemačkog jezika. Naš tim će Vam pomoći da se usmerite na pravi način i ostvarite najbolji napredak.

Uvek smo vam na raspolaganju!

Kako vam možemo pomoći?