Uspješno učenje njemačkog jezika online – Vaša djeca to zaslužuju!

Korisni članci

Vaše dijete sigurno želi na zanimljiv i zabavan način da nauči njemački jezik. Trenutna realnost im ne pruža tu mogućnost, nego ako već i uče online to rade na nezanimljiv, stresan i na način koji ih opterećuje. Mnogima su oblici kvalitetne online-nastave u moru trenutnih ponuda nepoznati, što dovodi do otpora i nepovjerenja prema ovom obliku učenja. A  vaša djeca su stvorena da kroz zabavu i jednostavnost savladaju njemački jezik.

Mi znamo koliko teško i naporno  može  za vaše dijete da bude kad uči strani jezik online. Odlično razumijemo koliko stresno može biti za dijete ako ne razumje procese online-učenja i ako mu se oteža učenje komplikovanim pristupima učenja na daljinu, aplikacijama ili platformama kojim sami tehnički ne valdaju i koje nisu jasno didaktički postavljenje u smislu da prate napredak u učenju vašeg djeteta, a uz sve to moraju bez intenzivne podrške da rade samostalno i uz pomoć roditelja. Online nastavom se ne treba smatrati nastavnikov zahtjev polaznicima da na nekoj od stranica knjige pročitaju tekst i urade zadatke. Online nastava je dosta složeniji metakognitivni i metodički zahtjevniji proces koji svojim oblikom i ponuđenim formatima polaznika jasno usmjerava u onome pravcu u kojem treba da se kreće.

Zato smo kreirali poseban online program za djecu kako bismo vašem djetetu osigurali sigurno online okruženje prilikom učenja u kom se na zanimljiv način i posebnim online metodama i tehnikama vaše djete vodi uz podršku nastavnika ka uspješnoj komunikaciji na njemačkom jeziku.

Eksperti sa dugogodišnjim iskustvom koji su kreirali program, kao i obučeni nastavnici koji planiraju i pripremaju nastavu koja bi mogla teći kvalitetno i bez smetnji i preko stotne polaznika koji su pohađali Glossa Online nastavu širom svijeta posljednjih 8 godina su dokaz da djete može na zanimljiv način i posebnim pristupom uz tehničku podršku da savlada komunikaciju na njemačkom jeziku i poboljša informatičke vejštine.

Vaše djete će povezivanjem na dvije različite platforme koje ispunjavaju sve didaktičke i metodičke zahtjeve uz tehničku podršku i intenzivnu podršku nastavnika da savladaju komunikaciju na najemačkom jeziku i da poboljšaju svoje informatičke vještine. Vaše djete će da nauči kako komunicirati u virtuelnom svijetu, savladaće sve vještine na njemačkom jeziku:  čitanje, pisanje, slušanje i govor po planu i programu za određen nivo putem alata koji su osmišljeni za određene zadatke i vejžbe uz intenzivnu podršku nastavnika i interaktivnu komunikaciju sa ostalom djecom. To znači da postoji prostor na kojem se mogu razmjenjivati i gdje mogu komunicirati sa ostalom djecom i nastavnikom uz osmišljene pristupe putem određenih alata. Nismo izostavili kreiranje online testiranja i ispitivanja po standardima nakon pohađanja online nastave na određenom nivou,  kada ćemo zajedničke uspješne rezultate potvrditi uručivanjem diplome o pohađanju nastave.

Imate pitanja na temu bloga ili učenja njemačkog jezika? Slobodno nam pišite. Rado ćemo izdvojiti vrijeme da vam pomognemo.

Podjelite članak:

Potrebna Vam je podrška i konsultacije?

Kontaktirajte nas i transparentno predstavite svoje izazove u učenju njemačkog jezika. Naš tim će Vam pomoći da se usmerite na pravi način i ostvarite najbolji napredak.

Uvek smo vam na raspolaganju!

Kako vam možemo pomoći?