Zašto je bitan način na koji djeca uče?

Korisni članci

Vaše dijete sigurno želi na zanimljiv i zabavan način da nauči njemački jezik. Nažalost trenutna realnost im ne pruža tu mogućnost, nego ako već i uče – to rade na nezanimljiv, stresan način koji ih opterećuje. Mnogima su oblici kvalitetne nastave nepoznati, što dovodi do otpora i nepovjerenja prema učenju. A vaša djeca imaju potencijal da kroz zabavu, kreativnost, jednostavnost, vježbu, ponavljanje, jasnu strukturu i dobru organizaciju savladaju njemački jezik.

Mi znamo koliko teško i naporno može biti učenje stranog jezika za vaše dijete. Odlično razumijemo koliko stresno može biti za dijete ako ne razumije procese učenja i ako mu se oteža učenje komplikovanim pristupima učenja koji nisu jasno didaktički i metodički postavljeni po pitanju praćenja napretka u učenju djeteta. Uz sve to, djeca moraju da rade samostalno bez intenzivne podrške ili uz pomoć roditelja.

Nastavom se ne treba smatrati nastavnikov zahtjev učenicima da na nekoj od stranica knjige pročitaju tekst i urade zadatke. Nastava je dosta složeniji metakognitivni i metodički zahtjevniji proces koji učenika jasno usmjerava u onome pravcu u kojem treba da se kreće.

Iz navedenih razloga, kreirali smo programe za djecu osnovne škole kako bismo vašem djetetu osigurali sigurno okruženje tokom učenja u kojem se na zanimljiv i kreativan način uz jasne strukture i organizaciju i posebnim metodama i tehnikama vaše dijete vodi uz podršku nastavnika ka uspješnoj komunikaciji na njemačkom jeziku.

Eksperti sa dugogodišnjim iskustvom koji su kreirali program za kurseve za djecu i omladinu, obučeni nastavnici koji planiraju i pripremaju nastavu koja bi mogla teći kvalitetno i bez smetnji kao i na stotine učenika koji su pohađali Glossa kurseve za djecu i omladinu posljednjih 10 godina – dokaz su da dijete može na zanimljiv način i posebnim pristupom uz podršku da savlada komunikaciju na njemačkom jeziku i dodatno poboljša socijalne i komunikacijske vještine.

Vaše dijete će naučiti kako da komunicira na njemačkom jeziku i savladaće sve vještine na njemačkom jeziku:  čitanje, pisanje, slušanje i govor, po planu i programu za određen nivo, putem metoda i tehnika koji su osmišljeni za određene zadatke i vježbe – a sve to uz intenzivnu podršku nastavnika i interaktivnu komunikaciju sa ostalom djecom. Nismo izostavili testiranja i ispitivanja po standardima u toku i nakon pohađanja nastave na određenom nivou, kada ćemo zajedničke uspješne rezultate potvrđivati kroz povratne informacije i prijedloge za dalje uspješno učenje kao i uručivanje diplome o pohađanju nastave na roditeljskim sastancima.

Uložite u svoje dijete i rezervišite mjesto na kursevima ili radionicama za djecu Glossa-centra za njemački jezik za djecu i omladinu kako bi imalo veće samopouzdanje, bolju koncentraciju i pamćenje, razvilo različite strategije u učenju, savladalo kreativnost kao vještinu i lakše se povezalo a ljudima iz cijelog svijeta i upoznalo različite kulture. Sve ovo će mu donijeti benefite za kvalitetan život i bolje šanse za posao iz snova.

Autor: Adriana Švraka

Adriana Švraka, direktor Glossa – centra za njemački jezik. Osnovno i srednje obrazovanje je stekla u inostranstvu, a visoko na Univerzitetu u Banjoj Luci. Predavala je dug niz godina u raznim obrazovnim institucijama. Trener je i multiplikator Goethe-Instituta za stručna usavršavanja. Obučila je na stotine nastavnika sirom svijeta. Od 2003. se bavi metodikom i didaktikom vaspitno- obrazovnih procesa. Od 2009. razvija planove i programe za offline nastavu i razne formate nastave na daljinu (online učenje).

Imate pitanja na temu bloga ili učenja njemačkog jezika? Slobodno nam pišite. Rado ćemo izdvojiti vrijeme da vam pomognemo.

Podjelite članak:

Potrebna Vam je podrška i konsultacije?

Kontaktirajte nas i transparentno predstavite svoje izazove u učenju njemačkog jezika. Naš tim će Vam pomoći da se usmerite na pravi način i ostvarite najbolji napredak.

Uvek smo vam na raspolaganju!

Kako vam možemo pomoći?